Bra att veta - Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana är ett italienskt modehus som grundades av Domenico Dolce och Stefano Gabbana. De är omåttligt populära bland Hollywoodkändisar och har klätt bland andra Madonna, Isabella Rossellini och Kylie Minogue. Designerduons kärleksförhållande tog slut 2005, men de fortsätter att skapa mode tillsammans.



Långsiktiga trender eller avslappnad linje
Dolce & Gabbana har två linjer för vuxna: D&G och Dolce&Gabbana. Dolce&Gabbana har lyxigare kläder och är mera formella. De följer långsiktiga trender snarare än det senaste modet. D&G är en mer avslappnad linje som hämtar inspiration från gatumodet och hellre skapar trenderna än följer dem. De har också en linje för barn som heter D&G Junior.


Kritik för reklamkampanjer
2006 lanserade Dolce & Gabbana en telefon tillsammans med Motorola, som blev en stor succé. På senare tid har de hamnat i blåsväder på grund av deras kontroversiella reklamkampanjer som enligt kritikerna är kvinnoförnedrande.


Dolce & Gabbana säljer...
Damkläder, herrkläder, barnkläder, parfym, väskor, skor, solglasögon, accessoarer.


Dolce & Gabbana finns i...
Österrike, Belgien, Kina, Kanada, Frankrike, Brasilien, Tyskland, Grekland, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Italien, Japan, Kuwait, Libanon, Ryssland, Saudiarabien, Singapore, Korea, Spanien, Schweiz, Taiwan, Thailand, Holland, Turkiet, Ukraina, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0