Checklista för våren - Killar

thumb-checklista_var.jpg

Ofodrade bomullskavajer, linneskjortor och Håkan Hellströms senaste. Våren är en inspirerande tid. För att göra denna tid om möjligt ännu bättre och snyggare har vi satt ihop en checklista med enkla tips.


1. Hudvård

Efter en lång vinter med kyla och lite ljus kan din hud lätt kännas torr och tråkig. En scrubkräm gör ofta susen genom att avlägsna döda hudceller. Likaså kan en ansiktsmask som verkar något mer ingående rekommenderas efter vinterns effekt på huden.


2. Dofta vår

Liksom huden behöver en uppfräschning för våren är det även dags att se över parfymerna i badrumsskåpet. Fräscha vårdofter höjer humöret.


3. Städa garderoben

Sälj eller lämna in de plagg du tröttnat på och besökt skräddaren med de som du fortfarande vill satsa på, men där passformen inte är perfekt. Det är betydligt roligare att botanisera i en slimmad garderob än en krigszon.


4. Uppdatera med klassikerna

Oavsett om det är Barbours oljerock, Clarks ökenkängor eller ett par Ray-Ban Wayfarer bör varje garderob bestå av ett antal klassiker. Plagg som när trycksvärtan från modemagasinen tynat bort bara blivit ännu snyggare.


5. Låt dig inspireras

Våren är perfekt med modemagasinens färgglada modereportage och affärernas inspirerande skyltfönster. Trender fyller en viktig funktion genom att inspirera till att plagg eller kombinationer du inte vågat ge dig på tidigare.


6. Tänk färg

Steget från svart till marinblått gör stor skillnad oavsett om det gäller kavaj eller strumpor.


7. Våga uppklätt

Våren är perfekt för kavaj och pullover. En dressad svid kommer likaså att komma väl till användning inte minst vid studentfirandet.


8. Resväskor

En snygg resväska är något fler borde investera i. Passar weekenden i Rom lika väl som affärsresan till Åtvidaberg.


9. Prioritera kvalité

Ett hyfsat märkligt fenomen är att många tenderar att prioritera kvalité och dyrare material mer under hösten än våren. Fördelen med finare ulltyger som kashmir är att de andas riktigt bra vilket gör dem minst lika passande för våren som hösten. Våga även gå ifrån bomull för till exempel linne.


10. Njut.

(Källa: http://manolo.se/)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0