Plocka brynen på rätt sätt



Rätt plockade bryn ger ett ansiktslyft. Oplockade bryn tynger ner ögonen, så fram med verktygslådan och ta hjälp av vår miniguide.

Plocka försiktigt
Ett tips är att lägga grunden av makeupen innan du börjar plocka. Pudret gör att alla småhår blir synliga och det blir lättare att komma åt dem. Ryck inte bort flera strån med en gång, utan ta ett strå i taget. Det minskar risken att göra fel. Börja med ett ögonbryn och använd det som mall. Plocka underifrån för att höja brynen och låt den främre delen mot näsan vara kraftigast. Punkten på brynet ska ligga strax efter iris ytterkant.

Välj en pincett som är skarp och tunn i spetsen, sedan spelar märke och pris inte så stor roll.

Färg

 
Ögonbrynspennor är enkla att arbeta med. Bäst är hårda träpennor med skarp spets. Välj en färg som är lite ljusare än din egen färg och applicera med små korta drag när du fyller i brynet.

Ögonbrynspuder fäster bra och är lätt att få till snyggt. Med hjälp av en snedskuren pensel börjar du att applicera från mitten jobba utåt. Ögonbrynspuder passar alla förutom personer med fet hy då skuggan har en tendens att mörkna när huden blir blank.

Gelé är bra för nybörjare och finns med eller utan färg. Avsluta med att borsta till brynen med en ögonbrynsborste.

(källa: http://www.improveme.se/)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0